BOSI KLÍMA

Sokkoló hűtő

Gyorslehűtőinkben a lehűtési folyamat felgyorsítva zajlik.


Gyorslehűtőinkben a lehűtési folyamat felgyorsítva zajlik.

Ez elősegíti, hogy a kialakuló fagyás egyenletes mikrokristályokkal telített legyen és a lehető legrövidebb időn belül végbemenjen. A lehűtendő élelmiszer így megőrzi zamatát, állagát és hasznos tulajdonságait, valamint gátolja azon mikrobák működését melyek az élelmiszerekben + 10Cº és + 65Cº között terjednek el. Az általános elv és az Európai Uniós iránymutatás szerint az élelmiszer késztermékek hőmérsékletének 90 perc alatt + 70 Cº-ról + 3Cº-ra kell lehűlnie.. 

Sokkoló hűtőinket az alábbi tevékenységekhez javasoljuk:

Sütő- és pékipar, cukrászat, húsipar, húsfeldolgozás, melegkonyhai ételhűtés és fagyasztás, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás

 

Alkalmazási terület:

A sokkolóban a lehűtési folyamat gyorsabban zajlik. Ez elősegíti azt, hogy a kialakuló fagyás egyenletes mikrokristályokkal telített legyen, azaz tompa kristályokkal, és a lehető legrövidebb időn belül végbemenjen. Ez minden terméknél más és más időt vesz igénybe. Függ az áru szerkezetétől. A sokkolás során -18°C-ra fagyasztjuk az áru maghőjét, a sokkoló tér hőmérséklete akár -40°C-ra, is le mehet. A hagyományos, -18°C-os fagyasztásnál, amikor csak simán berakjuk a fagyasztóba az élelmet, tűkristályok keletkeznek, amik roncsolják az élelmiszer szerkezetét. Ezért lesz "pacsmag" a málna, eper, cseresznye ennél a változatnál, ráadásul az íze sem lesz már a régi.
Ezzel szemben a sokkolt élelmiszer a tompa kristályoknak köszönhetően megőrzi állagát, zamatát és hasznos tulajdonságait. Nem utolsó sorban, pedig azokat a mikrobákat gátolja a működésben, amik az élelmiszerekben +10°C és +65°C között terjednek.
A lehűtendő áru tömege befolyásolja a fagyasztási teljesítményt, ezért érdemes megtervezni.

Ez is érdekelhet:

Gyümölcs és zöldségtárolók

Ahhoz, hogy a kereskedelmi mennyiségű friss zöldség és gyümölcs piacképes állapotban, egész évben egyenletesen érje el piacát, fogyasztóját, le kell hűteni és megszakítatlan hűtőláncban kell a háztartási hűtőszekrényig eljuttatni. → Tovább

Hűtőkamra

Hűtőkamráinkat az élelmiszeripari előírásoknak megfelelően alakítjuk ki, a felhasznált és beépített anyagok megfelelnek a magyar és EU által támasztott higiéniai és műszaki követelményeknek. → Tovább

Szivárgás vizsgálat

A magaslégköri ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályok a legalább 5t CO2 egyenértékű hűtőközeg töltetű berendezések (ipari, kereskedelmi és komfort hűtőgépek, klímaberendezések, hőszivattyúk) üzemeltetőinek 2008. január 1-től törvény írja elő a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését. → Tovább

Gyakori címkék

bolti hűtő   cukrászat   elérhetőség   fagylaltpult   füstölő kamra   gyümölcsfeldolgozó   gyümölcstároló   halott hűtő   helyiség hűtés   helyiség klímatizálás   honlap   húsfeldolgozás   hűtőház   hűtő javítás   hűtőkamra   hűtőpult   hűtőszerelés   hűtőszerelő   ipari hűtés   kereskedelmi hűtő   klíma   klíma javítás   klímaszerelés   klíma szerelés   klímaszerelő Kaposváron   klímaszererelés   klímatizálás   légkondi   légkondicionáló   melegkonyha ételhűtés   mélyhűtőkamra   mezőgazdasági tároló   nagykonyhai hűtőkamra   sokkoló hűtő   sütőipar   tejhűtő   telefonszám   zöldségtároló  

Az 38 leggyakoribb címke. Az összes címke megtekintéséhez kattints ide!

Megosztom!

Oszd meg, mivel sokakat érdekel!

Mire vársz?

Tedd meg az első lépést, hogy kényelmesebb legyen az otthonod vagy az irodád!
Kérj árajánlatot most, a vállalkozásod számára is!

Kérj árajánlatot most!


Mint a legtöbb honlap, úgy ez is sütiket használ a működéshez. A honalap harmadik fél által működtetett technológiákat is használ, ezek is sütiket alkalmazhatnak. Szolgáltatások igénybevételével, honlap megtekintésével beleegyezel a sütik használatába!